Selecteer een pagina

Over Springt Design

Springt design houdt van natuurlijke materialen. Van spullen die te recyclen zijn of nog beter: die biologisch afbreekbaar zijn. Als het mogelijk is zulke spullen te maken, wát mankeert ons dan om het niet te doen? Dat is toch een kleine moeite?

Comfort en thuis

Daarbij heeft Springt design een visie. Hoe die luidt? => Iedereen wil een thuís. Een huis waar je leeft en waar het comfortabel is. Waar je je op je gemak voelt en bent omringt door warmte. Laat dat nou net zijn wat Springt design voor je kan regelen.

Tegen een stootje en gewoon gebruiken

Springt design combineert die mening met een dwingende behoefte om dingen te maken die weinig impact op de omgeving hebben en gewoon biologisch afbreekbaar of te recyclen zijn.

Voorwerpen die tegen een stootje kunnen en die gewoon gebruikt kunnen worden. En ja, het duurde een paar jaar. Met ups en downs, met prima ideeën en totaal mislukte lampen als resultaat tussendoor.

Maar nu is het eerste product er eindelijk: de lamp van aardappelzetmeel. Hij is biologisch afbreekbaar, gemaakt van de resten van aardappels uit onder meer de patatindustrie en gemaakt in Groningen.​

Alle TOVVEL lampen op een rij afgebeeld
Evelien en ontwerp kappen aan tafel
Detailfoto van het eindproduct